Пелистерка ве носи на најспектакуларните концерти во Европа за 2013-та: Justin Bieber, Beyonce, Green Day и Robbie Williams. 50.000 сокчиња + 40 карти за концерти.

Каролина за Пелистерка

Годинeшниот календар прави ретроспектива на шеесетгодишниот развој на „Пелистерка". Преку фотографии по декади метафорично се прикажува создавањето, реорганизацијата и развојот на Пелистерка. Оваа година календарот го краси Каролина Гочева.

Лоба, Драгана и Иванна за Пелистерка

Годинава Ивана, Лоба и Драгана за прв пат се пред апарат за календарот на Пелистерка. Позади апаратот и годинава остана Чедо Поповски. Календарот е сликан низ цела Македонија, од Охрид до Галичник, од Берово до Преспа.

Елена Ристеска за Пелистерка
за Пелистерка / Екстремно Природна
за Пелистерка / Екстремно Обична
Пелистерка